Ydo organisatie onderhoud en innovatie


Ressenerbroek 20B 6666 MR Heteren
026 474 2999 Klik om te bellen

Over Ydo organisatie onderhoud en innovatie

Ydo helpt ondernemers en directeuren bij het realiseren van het idee achter hun organisatie. Het resultaat dat Ydo bereikt met haar opdrachtgevers is dat ze flexibeler naar de klant en tegelijkertijd voorspelbaarder intern worden. Het belangrijkste persoonlijke resultaat dat Ydo bereikt met ondernemers en directeuren is dat ze een betere nachtrust hebben.

Om het idee achter de organisatie te realiseren werkt Ydo met jou aan het verbeteren van:

 • De strategische afstemming
 • De organisatorische afstemming
 • De operationele afstemming
 • De relationele afstemming

Ydo vult samen met jou je organisatiegereedschapskist aan, zodat je op alle niveaus in de organisatie de juiste tooling voor je mensen beschikbaar hebt. Daarnaast begeleiden we jou en je leidinggevende collega's bij de karaktervorming van je mensen, zodat ze het idee achter de organisatie gaan leven.

Ydo heeft hierbij de volgende uitgangspunten:

 • Oog voor het geheel
 • Een ander licht op jouw organisatie
 • Jouw werkelijke knelpunt blootgelegd en aangepakt

Onze klanten kenmerken zich door één of meer van onderstaande aspecten:

 • Klantspecifiek product of dienst
 • Veel invloedsfactoren
 • Onvoorspelbare omstandigheden
 • Leidinggeven aan professionals

Ydo is o.a. actief in de machinebouw, industriële automatisering, OEM-sector, scheeps- en jachtbouw, projectmatige installatietechniek, systems integration, infra, bouw en de professionele dienstverlening, zoals ingenieursbureaus, accountancy en GGZ therapie, behandeling en begeleiding

-------

Ydo is 1942 opgericht door Martinus Ydo om praktijkonderzoek te kunnen doen voor zijn promotie. Het onderzoek wat hij heeft gedaan heeft in 1947 geleid tot het promotieonderzoek 'Plezier in het werk'. Hij wilde graag weten welke impact arbeidsmotivatie had op de arbeidsprestatie. In dat onderzoek ontdekte hij dat niet alleen de wijze van leidinggeven van de direct leidinggevende impact had op zowel de arbeidsmotivatie en daarmee op de arbeidsprestatie. Maar meer nog hoe de organisatie van het werk (of beter - het gebrek eraan) een negatief effect had op de arbeidsmotivatie van mensen op de werkvloer en daarmee op de arbeidsprestatie. Daarnaast bleek dat de ondernemers en directeuren onderschatten hoeveel invloed zij hadden op de organisatie van het werk. De sleutel om grote vooruitgang te boeken op de organisatie van het werk zijn enerzijds het expliciteren van zowel de richting van de organisatie en het besef dat de klant de werkgever is en niet de ondernemer of de directeur. Anderzijds de karaktervorming van de mensen, ofwel hoe willen wij als organisatie de klant bedienen en welke uitvoeringswijze hoort daar bij.

Flexibel naar de klant, voorspelbaar intern

Ydo organisatie onderhoud en innovatie in het kort

Advies op gebied van

Bedrijfsvoering en strategie
Cultuurverandering
Kwaliteitsmanagement
Management(systemen)
Organisatie
Personeel
Verkoop en klanten

Methoden

Advies
Coaching
Interim management
Onderzoek
Trainingen

Soort organisatie

Commercieel
Non-profit
Overheid
Semi-Overheid

Onze locatie

Ydo organisatie onderhoud en innovatie


Ressenerbroek 20B 6666 MR Heteren
026 474 2999 Klik om te bellen