Terug

Wie mag een factuur opstellen voor een verdwenen ZZP'er?

R. Stenekes

Geachte heer/mevrouw,

 

Ik ben ZZP'er. Ik heb 3 weken geleden 3 ZZP'ers ingehuurd voor een grote klus om voor mij te komen werken. Nu is er 1 van die ZZP'ers spoorloos verdwenen (nadat het werk afgerond was) maar hij heeft mij nog geen factuur gestuurd voor het werk wat hij heeft gedaan. Die andere 2 ZZP'ers (die ik ook in had gehuurd) die krijgen nog geld van die spoorloos verdwenen ZZP'er. Nu vragen zij aan mij of zij mij allebei een factuur mogen sturen voor het werk wat die ene spoorloos verdwenen ZZP'er heeft gedaan zodat zij in ieder geval alvast wat geld terug hebben wat zij nog krijgen van hem. Kan dit wettelijk wel? En hoe zit het als die verdwenen ZZP'er terugkomt kan hij mij dan voor de rechter slepen ofzo?

 

Hopende snel wat van van u te horen.

 

Met vriendelijke groet

 

R. Stenekes


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Over het juridisch aspect kan ik u niet veel melden los van het feit dat het de verdwenen ZZP'er natuurlijk vrij staat om op een later moment alsnog een factuur te sturen die u dient te betalen. Dat de andere ZZP'ers nog geld van hem tegoed hebben, lijkt me onbelangrijk omdat u geen deel uitmaakt van de vordering. 

 

Wat ik uit uw verhaal wél begrijp, is dat u voor een aantal klussen inmiddels wat verder gaat als het verhuren van uzelf. De vraag werpt zich dan op of het misschien zinvol is om eens te kijken naar een businessmodel dat meer waarde over een langere termijn creëert.

 

In dat geval is het misschien interessant om eens om de tafel te gaan zitten en te bezien wat de mogelijkheden zijn. Het is namelijk mijn specialisatie om zelfstandig professionals en ZZP'ers via sessies en korte trajecten aan een bij hun passend businessmodel te helpen dat verder gaat dan uurtje-factuurtje.

 

Met vriendelijke groet,

Mark Nieuwenhuizen

 

Mark Nieuwenhuizen marketing & communicatie