Terug

Hoe kan ik dit oplossen met mijn broer?

Rob

Mijn broer en ik hebben een paar jaar geleden het bedrijf van onze vader over genomen. Het probleem is nu dat ik al het werk binnenhaal, de offertes maak, op klantenbezoek ga en hij doet de administratie en af en toe wat werk buiten (alleen ik de opdracht geef). Uit zichzelf dat hij dat niet. Ik ben het zat om voor twee gezinnen te werken, want zo voelt het wel. Ik kan de druk en de stress niet meer aan om de kar alleen te trekken.

 

Wij hebben allebei een BV met een werkmaatschap erboven waar wij allebei met 50% in zitten. Wat moet ik doen? Twee kapiteins op een schip dat niet. Ik wil nu de knoop door hakken en voor mijzelf gaan werken. Moet ik dan mijn eigen BV aanhouden of moet ik mijn aandelen aan hem aanbieden en helemaal opnieuw beginnen met niks? We hebben personeel.

 

Als ik er mee stop, gaan er veel klanten met mij mee. Wat is de beste oplossing om alleen verder te gaan en hoe moet ik dit anapakken? Ik wil op deze manier niet meer verder.


1 Antwoord

Antwoord van Arjan van Dijk - training en coaching

Hallo Rob,

Dat is een vervelende situate, maar goed dat je voelt waar jouw eigen grenzen liggen. 

Als coach kan ik je helpen om de zaak op een rij te zetten en keuzes te maken. Ook kan ik als gespreksleider aanwezig zijn bij gesprekken met je broer.

Laat me weten als ik je kan helpen.

arjan van dijk

senior coach 

085-7325755