Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over bedrijfsadvies

Stadse of dorpse cultuur

De Global Village lijkt alweer een gedateerde term, maar is in feite actueler dan ooit. De vraag die ik vaak aan ondernemers en bestuurders stel is of ze de wereld willen zien als een stad of een dorp als het gaat om communicatie.

Lees meer >>

Op 4 april 2011

Lachen is gezond

“Een kind lacht gemiddeld 300 tot 400 keer per dag, volwassenen nog maar zo’n 10 tot 15 keer.” (Bron VGZ) Uit dit soort cijfers blijkt dat ons het lachen vrijwel vergaat naarmate we ouder worden. Dat is ronduit schokkend, vindt u niet?! Nu ben ik een optimist in hart en nieren, dus ik denk (en hoop van harte) dat het wel goed zit met onze lachspieren. Zelf lach ik graag en toch minimaal ...

Lees meer >>

Op 19 oktober 2009

De stille dood van het Shared Service Centre

In de wintermaanden hoor je vaak om je heen dat "er een griep epidemie heerst". Het gevolg is dat huisartsen overbelast raken, gezinnen ontregeld worden en werkend Nederland hevig productieverlies leidt. Daarbij vermoed ik wel dat veel patiënten met een lichte verkoudheid, onder de noemer Influenza rustig genieten van al die filmpjes en boeken zij toch nog wilden zien. Maar helaas als manager ...

Lees meer >>

Op 19 november 2007

Arbeidskunde ofwel hoe is destijds Philips gegroeid.

Een pleidooi om tijdstudie weer een nieuw leven in te blazen, want er zijn nog zoveel besparingen mogelijk. OOK in West-Europa.

Lees meer >>

Op 22 september 2007

De bakens verzetten; op zoek naar nieuwe kaas

Schoolbegeleidingsdiensten zijn organisaties die scholen steunen in de aanpak van kinderen met leer- en gedragsproblemen. Ook helpen ze scholen bij het verbeteren van de organisatie en de inhoud van het onderwijs aan kinderen. Zij krijgen nu nog geld van het rijk en de gemeenten en scholen kunnen kiezen uit het aanbod van diensten. Dat gaat veranderen.

Lees meer >>

Op 9 augustus 2007