Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over bedrijfsadvies

Uw eigen Senseo-succes

De Senseo koffiemachine is nog steeds één van de belangrijkste voorbeelden van een succesvolle samenwerking tussen bedrijven, zelfs nog 9 jaar na de marktintroductie. Op internet vind je nog het oorspronkelijke reclamefilmpje, met een man (natuurlijk van Philips) en een vrouw (van Douwe Egberts) die elk met hun eigen ideeën voor een nieuwe manier van koffiedrinken op straat tegen elkaar aan ...

Lees meer >>

Op 21 oktober 2011

Rente bereikt nieuw dieptepunt

De rente op de kapitaalmarkten heeft nieuwe dieptepunten bereikt. Wat is wijsheid bij het afsluiten van een bedrijfsfinanciering of het verlengen van de rentevastperiode op een bedrijfslening of bedrijfshypotheek?

Lees meer >>

Op 25 september 2011

Communicatie is zelden het antwoord

Tijdens mijn eerste lessen economie op de middelbare school hadden we het al snel over de marketingmix met de vijf P's. Tegenwoordig lijkt marketing in de volksmond vooral over promotie te gaan.

Lees meer >>

Op 28 april 2011

Niemand is te klein voor een businessmodel

"Een nieuw businessmodel? Daar ben ik als eenpitter toch veel te klein voor", hoor ik met enige regelmaat als ik met freelancers en ZZP'ers praat.

Lees meer >>

Op 5 april 2011

Cowboy versus boeren

Op Sprout lees ik dat men behoorlijk is gevallen over een column van KvK-voorzitter Frans van Steenis over de positie van ZZP-ers. Zijn stelling is dat een behoorlijk deel van de zelfstandigen zonder personeel eigenlijk helemaal geen ondernemers zijn maar een soort tussenvorm tussen werknemer en ondernemer. Een aantal dagen geleden had ik met één van mijn beste vrienden dezelfde discussie.

Lees meer >>

Op 4 april 2011