AQM International Consulting


Schubertstraat 29 5914 BL Venlo
0773743700 Klik om te bellen

MTM (Methods-Time Measurement) tijdanalyse/norm
Layout en capaciteitsplaatje nieuwe productielijn
Duurzaam optimaliseren met oog voor de mens/kosten

Over AQM International Consulting

AQM International Consulting voor de productieomgeving.

Door een sterke bedrijfskundig-technische achtergrond en uitgebreide ervaring in de maakindustriële en logistiek in de ruimste zin, is AQM International Consulting een ideale partner. Zeker  wanneer het gaat over het optimaliseren van productieprocessen en werkmethoden. AQM International Consulting is een onafhankelijk bedrijf, sinds 1999.

Ontstaansgeschiedenis

AQM International Consulting is ontstaan uit de wens om als zelfstandige om een gezonde maakindustrie voor West-Europa te behouden.  Als zoon van een ondernemersechtpaar, klopte het hart altijd al, om deze stap te zetten. Vanuit de in het bedrijfsleven opgedane ervaring en cursussen, was de stap gemakkelijk toen er zich, door diverse omstandigheden, allerlei mogelijkheden op het pad kwamen. Hierbij is het van huis uit meegekregen duurzaamheid denken, en doen, altijd een goed uitgangspunt geweest.

AQM International Consulting voor:

“Benut de ruimte voor verbetering in uw productieomgeving”, staat niet voor niets op de website. Het draait om het optimaal benutten van de capaciteit, ofwel de productiviteit. Anders gezegd: meer output, doorlooptijdverkorting en kostenbesparing, pragmatisch en interactief aangepakt. Hierbij rekening houdend met de beperkte tijd van het management en de medewerker binnen de maakindustrie. AQM International Consulting helpt u bij het vinden en benutten van ruimte voor verbetering. Of het nu gaat om bestaande processen te optimaliseren, herinrichten van werkplekken en lay-outs. Of het (opnieuw) inrichten van Lean assemblagelijnen. Toegepaste methoden of hulpmiddelen als

  • Value Stream Mapping (VSM),
  • FMEA (Failure Modes and Effects Analysis),
  • KPI (Kritische Proces Indicatoren),
  • OEE (Overall Equipment Effectiveness),
  • OPT Philisophy (Optimized Production Technology),
  • TPM (Total Productive Maintenance),
  • Sankey Diagram,
  • Method-Time Measurement (MTM) methoden,
  • enzovoort,

het past in het portfolio voor de industriële productie en logistiek.

Waarom AQM International Consulting?

Het beheersen van Method-Time Measurement methoden, kortweg MTM, in combinatie met een koffer vol met ervaring, onderscheidt AQM International Consulting van de concurrenten. Door het visualiseren van het probleem en de oplossing(en), maakt de gewenste verandering voor ieder inzichtelijk. Het  betrekken van medewerkers is ook onderdeel van het project/traject. Productie- en logistieke- en communicatieprocessen duurzaam, effectief en efficiënt maken zit in het DNA van de eigenaar. Verdubbeling van de output en kostenbesparing tot 40% zijn bereikt. Met oog voor de organisatie, kosten en kwaliteit als basis voor elk project, dat wordt uitgevoerd met toewijding. De eigenaar/consultant is naast MTM-specialist tevens MTM-instructeur. Actief in de maakindustrie en behoefte aan meer of optimalisatie van de capaciteit? Kies voor een enthousiaste werkmethode en tijdnormspecialist.

Foto's

AQM International Consulting in het kort

Advies op gebied van

Logistiek
Management(systemen)
Methods-Time measurement
Organisatie
Personeel

Methoden

Advies
Coaching
Interim management
Onderzoek
Trainingen

Soort organisatie

Commercieel
Non-profit
Semi-Overheid

Artikelen

Arbeidskunde ofwel hoe is destijds Philips gegroeid.

Waarom kon Philips destijds groot worden? Het klinkt wellicht achterhaald, maar arbeidskunde heeft er aantoonbaar aan bijgedragen dat Philips groot is geworden. De vraag is nu waarom Nederlandse bedrijven...

Onze locatie

AQM International Consulting


Schubertstraat 29 5914 BL Venlo
0773743700 Klik om te bellen